Foarfeci de gradina pentru taiere ramuri si tulpini

(7 recenzii de la clienți)

OFERTA EXPIRĂ ÎN:

Minute
Secunde

ultimele 5 bucăți rămase în stoc

7.99 lei

Cumperi mai multe bucăți: Preț Redus:
2 6.39 lei
3 5.99 lei
4 5.59 lei

• Livrare Curier 24h

Descriere

Când vine vorba de folosirea unor Foarfeci de gradina, alegerea perechii potrivite este esențială.

Ce sunt aceste foarfeci de gradina? Practic, foarfecele de grădină sunt folosite pentru tăierea ramurilor și tulpinilor cu diametrul de până la aproximativ 2 cm. Nu încerca să folosești foarfecele de grădină pe ramuri mai mari, deoarece riști să distrugi lamele. (Ai nevoie de un instrument diferit pentru acea acțiune).

Secretul pentru o gradina cu un aspect ingrijit si sanatos sta in atentia pe care i-o oferi!

foarfeci de gradina https://edino.ro

Daca si tu tii la gradina ta, foarfeca de gradina nu trebuie sa-ti lipseasca.

 • Obtine un aspect ingrijit pentru gradina ta
 • Recomandata pentru cules fructe si curatat flori
 • Lame construite din materiale de inalta calitate.

Culoarea poate sa difere.

 

Există două tipuri de bază de foarfece de grădină, deși sunt disponibile în modele și dimensiuni diferite.

Să știi când să folosești foarfecele depinde de tipul pe care îl ai și de sarcina la îndemână. Foarfecele bypass funcționează la fel precum foarfecele cu lame curbate. Lama superioară a foarfecelor este ascuțită și taie ramura în timp ce lama inferioară funcționează la fel ca un cârlig, ținând ramura în poziție pentru a preveni alunecarea acesteia. Foarfecele de nivelare au o lamă superioară ascuțită și o lamă inferioară plată.

 

 • Alegerea și utilizarea foarfecelor de grădină

 

Deși tipul de forfecare depinde în mare măsură de preferințele personale; majoritatea grădinarilor optează pentru foarfece bypass.

Iată de ce: foarfecele bypass fac tăieturi curate, în timp ce foarfecele de nivelare tind să zdrobească tulpinile și ramurile. Foarfecele tip bypass sunt mai bune pentru a intra în puncte strânse și permit tăieri mai apropiate decât foarfecele de nivelare. Foarfecele tip bypass sunt bune pentru tăierea florilor sau a ramurilor mai moi și delicate, fără a afecta țesutul fraged. Pe de altă parte, foarfecele de nivelare pot fi mai bune pentru ramurile moarte sau uscate. Unii experți în grădină folosesc foarfece bypass pentru creșterea vie și foarfece de nivelare pentru creștere moartă. După ce ai luat decizia, cumpăra cele mai bune Foarfeci de gradina pe care ți le poți permite.

Nu sunt ieftine, dar cu o îngrijire adecvată, vor dura mulți ani. Ține foarfecele în mână și încearcă-le pentru a te asigura că sunt confortabile. Sunt disponibile foarfece ergonomice și foarfece pentru mâini mai mici. Unele companii produc foarfece de grădină pentru stângaci sau ambidextri. Asigură-te că foarfecele pot fi demontate pentru o curățare ușoară. Caută o pereche care să aibă o încuietoare sau un dispozitiv de blocare pentru a menține lamele închise în siguranță atunci când nu sunt utilizate, mai ales dacă ai copii mici.

 

Îngrijirea corectă a acestor Foarfeci de gradina poate face o mare diferență în viața și utilitatea instrumentelor tale.

Aceasta este o veste bună pentru majoritatea dintre noi, grădinarii, care au o pereche sau două de foarfece de grădină abandonate, care au adunat praful și și-au pierdut marginea de când le-am scos ultima dată din sertarul sculelor. Majoritatea foarfecelor de grădină sunt destul de bătute și murdare, aruncate în spatele unei hale de scule sau într-o ghiozdan de scule care este plin de alte instrumente care ar putea folosi o atenție (cel puțin) sau o completare la înlocuire.

 

 

Foarfecele de grădină trebuie păstrate în primul rând curate. Foarfecele de tăiere cu mâner lung, foarfecele de gard viu cu lame lungi și cele de iarbă portabile deopotrivă, trebuie să fie curățate și ascuțite cu atenție pentru a-și păstra funcționalitatea intactă și pentru a evita să fie necesară înlocuirea lor din nou și din nou (ceea ce probabil va avea să se întâmple dacă nu le acordzi îngrijirea și atenția adecvată de care au nevoie).

 

 

 

Indiferent de tipul de foarfece pe care îl ai, dacă le folosiți în mod regulat, lamele vor începe să se uzeze. Pe partea luminoasă, tot ce ai nevoie este o clemă robustă și o pila de moară pentru a le reda tăieturile de odinioară. Dacă vedezi că lama foarfecelor în cauză este spartă sau îndoită, cel mai probabil vei dori să înlocuiesti foarfecele și să folosești doar perechea deteriorată la îndepărtarea ramurilor mai mici.

 

 

Acest sfat final este cel mai cuprinzător mod de a-ți menține instrumentele de grădină metalice ascuțite în formă de vârf.

Mai întâi, adună toate tipurile diferite de foarfece pe care le deții. Aceasta include foarfece de tăiere cu mâner lung, foarfece de tăiere scurte, foarfece de gard viu și orice alte foarfece pe care le folosești în grădină. De asemenea, vei avea nevoie de: o găleată cu apă, o perie mică de sârmă (dimensiunea periuței de dinți), o pilă de ascuțit, puțin înălbitor, o teșitură pentru a ține pilă de ascuțit în loc și ceva ulei, de preferință WD-40

 

Pasul 1 – Curățarea uneltelor

Mai întâi, pune puțină apă în găleată. Apoi, ia-ți foarfecele și instrumentele ascuțite și peria de sârmă și începe să speli. Nu ai nevoie de niciun săpun sau de niciun material abraziv, doar apa și peria vor face trucul. Oprește spălarea atunci când toate suprafețele metalice sunt curate.

 

Pasul 2- Ascuțirea uneltelor

Așeaza foarfecele în menghină. Mergi cu o pilă de la bază tăieturii până la vârf. Dacă nu ți-ai ascuțit foarfecele de ceva vreme și acestea au devenit destul de tocate, procesul de ascuțire ar putea dura ceva timp. Ai răbdare și asigură-te că foarfecele sunt complet ascuțite. Cu atenție, cu degetul, verifică ușor cât de ascuțite sunt lamele foarfecelor după acest procedeu. Ai grijă deosebită să nu îți tăi degetul în timp ce testezi ascuțimea instrumentelor. Odată ascuțită, conică ar trebui să aibă aceeași lățime ca atunci când ai început. Odată ce ești mulțumit de nivelul de ascuțire, utilizează pila pentru a netezi cealaltă parte a lamei pentru a te asigura că nu există denivelări care ies peste margine.

 

Pasul 3 – Dezinfectează

Umple din nou găleată, de data aceasta cu 10 părți de apă la o parte de înălbitor pentru a crea propriul tău dezinfectant ușor. Spală foarfecele curățate și ascuțite în soluția de apă cu înălbitor și lasă-le să se usuce. Dezinfectează-ți foarfecele de tăiere după fiecare utilizare. Acest lucru va preveni răspândirea bolilor plantelor.

 

Pasul 4 – Întreținerea cu ulei sau WD-40

Aplică o cantitate liberă de ulei (de preferință WD-40) pe instrumentele proaspăt curățate, ascuțite și igienizate. Folosește o cârpă, un prosop de hârtie sau un prosop uscat pentru a șterge excesul de uleiuri, lăsând doar un strat subțire de ulei pe unelte. Tratarea sculelor cu ulei te va ajuta să îți menții foarfecele deschizându-se și închizându-se fără probleme, fără a se bloca. Acest pas ar trebui, de asemenea, să prevină acumularea de rugină

 

Pasul 5 – Încheiere

Întreaga uleiere a sculelor ar trebui să dureze aproximativ 10 minute de la început până la sfârșit. Lupta cu foarfece tocite sau murdare atunci când încerci să finalizezi o slujbă de grădinărit este o experiență frustrantă. Dacă nu ți-ai tratat niciodată foarfecele și uneltele ascuțite de grădinărit cu un ulei, vei fi uimit de cât de ușor vor fi de manipulat după ce au fost curățate, ascuțite și unse. Grădinăritul este o muncă grea. Incercarea de a finaliza sarcinile de grădinărit cu echipamente neintretinute face o treabă grea aproape imposibilă. Din fericire, procesul de curățare, ascuțire și întreținere a uneltelor de grădină este atât de rapid și ușor. Nu ar trebui să existe niciodată o situație în care acești pași ar trebui să fie omiși.

 

 

Tu nu trebuie să urmezi procedura în cinci pași enumerată mai sus de fiecare dată când îți folosești foarfecele pentru orice. O curățare mult mai simplă, mai puțin complicată, va fi suficientă după utilizări ușoare.

Pentru a efectua o curățare și dezinfectare simplă, după ce ai folosit foarfecele, șterge lamele cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen sau alcool. Folosește ulei vegetal sau ulei de măsline dacă nu ai WD-40.

 

Foarte probabil, foarfecele tale nu vor deveni murdare după o singură rundă de grădinărit, cu excepția cazului în care se spulberă ceva acoperit de sevă sau alt lichid lipicios. O simplă curățare zilnică ar trebui să fie tot ceea ce este necesar pentru a-ți menține foarfecele ascuțite, unse și gata de a fi puse la lucru, oricare ar fi sarcina.

 

Este perioada anului în care rădăcinile, lăstarii și crenguțele încep cu adevărat să izbucnească în viață, împingându-se spre soare cu o viteză înspăimântătoare. Dacă este lăsat să călătorească, frunzișul liber poate transforma grădina sau parcelele de sădit într-o pădure inestetică în câteva săptămâni, așa că este înțelept să obții controlul cu o perche strașnică de Foarfeci de gradina înainte ca lucrurile să devină prea greu de gestionat. Tunderea poate promova o creștere puternică și sănătoasă a plantelor, poate restrânge dimensiunea plantelor necontrolate și poate ține sub control buruieni;e. Dar, la fel ca majoritatea sarcinilor din grădină, trebuie să fie realizat corect folosind instrumente adecvate pentru locul de muncă.

 

Când tai tulpini și ramuri vii, trebuie să obții o tăietură frumoasă și curată. Asigura-te că planta se vindecă în cel mai scurt timp posibil.

Folosirea unei perechi vechi de Foarfeci de gradina, ruginită, spartă va duce adesea la o lovitură pentru planta ta, crescând șansele ca bolile să se estompeze în rana zdrențuită pe care ai creat-o. În acest caz, sunt potrivite cel mai bine o pereche de Foarfeci de gradina noi.

 

Pentru a îndepărta crengile moarte de pe copaci sau tufișuri de fructe, vei dori să îți schimbi perechea veche de foarfece pentru ceva mai distructiv. O nouă pereche de Foarfeci de gradina va furniza puterea necesară, în cazul în care lama superioară este proiectată pentru a mușca pe lama inferioară, zdrobind și tăind pe măsură ce aplici presiunea. După ce ai obținut o pereche de Foarfeci de gradina de calitate, trebuie să ai grijă de ele. Adesea, noii grădinari nu se gândesc la acest lucru, dar este important din mai multe motive.

 

Este important să îți păstrezi foarfecele de tăiere curățate și sterilizate.

Multe boli ale plantelor sunt ușor de transferat de la o plantă la alta. Curățarea foarfecelor între utilizări și dezinfectarea lor în timpul tăierii poate reduce transmiterea acestor boli ale plantelor. Dar merge și mai departe de atât. Păstrarea foarfecelor tale de tăiere curățate și bine unse le poate extinde durata de viață. Asociaz-o cu o ascuțire bună, iar foarfecele tale vor rezista ani de zile.

 

Dar dacă ai fost deja leneș și ai permis ca foarfecele tale de tăiere să ruginească? Ia în considerare curățarea acestora pentru a vedea dacă pot fi recuperate înainte de a cumpăra o pereche nouă. Mai sus vei regăsi pașii pentru întreținerea unei perechi de Foarfeci de gradina. Fie că recondiționezi o pereche veche sau dorești să achiztionezi una nouă, acești pasi sunt importanți.

Foarfeci de gradina – ideale pentru gospodarie curatata si ingrijita

Cand vine vorba de folosirea unor foarfeci de gradina, alegerea perechii potrivite este esentiala.

Ce sunt aceste foarfeci de gradina? Practic, foarfecele de gradina sunt folosite pentru taierea ramurilor si tulpinilor cu diametrul de pana la aproximativ 2 cm.

 

Nu incerca sa folosesti foarfecele de gradina pe ramuri mai mari, deoarece risti sa distrugi lamele.

Secretul pentru o gradina cu un aspect ingrijit si sanatos sta in atentia pe care i-o oferi!

Sa stii cand sa folosesti foarfeci de gradina depinde de tipul pe care il ai si de sarcina la indemana.

Foarfecele bypass functioneaza la fel precum foarfecele cu lame curbate.

Lama superioara a foarfecelor este ascutita si taie ramura in timp ce lama inferioara functioneaza la fel ca un carlig, tinand ramura in pozitie pentru a preveni alunecarea acesteia.

Aceste foarfeci de gradina de nivelare au o lama superioara ascutita si o lama inferioara plata.

Ingrijirea corecta a acestor Foarfeci de gradina poate face o mare diferenta in viata si utilitatea instrumentelor tale

 

Aceste foarfeci de gradina bypass fac taieturi curate, in timp ce foarfecele de nivelare tind sa zdrobeasca tulpinile si ramurile.

 

Foarfecele tip bypass sunt mai bune pentru a intra in puncte stranse si permit taieri mai apropiate decat foarfecele de nivelare.

 

Foarfecele tip bypass sunt bune pentru taierea florilor sau a ramurilor mai moi si delicate, fara a afecta tesutul fraged.

 

Pe de alta parte, foarfecele de nivelare pot fi mai bune pentru ramurile moarte sau uscate.

 

Unii experti in gradina folosesc foarfece bypass pentru cresterea vie si foarfece de nivelare pentru crestere moarta.

 

După ce ai luat decizia, cumpara cele mai bune foarfeci de gradina pe care ti le poti permite.

 

Cumpara si tu un astfel de foarfece pentru gradina si bucura-te sa ai la indemana exact ceea ce trebuie la nevoie!

Livrarea este Gratuita la comenzile de peste 249.99 lei. Vezi si celelalte produse de Casa si Gradina.

7 recenzii pentru Foarfeci de gradina pentru taiere ramuri si tulpini

 1. Cosmina Laur

  Un produs asa cum mi-am dorit. Cele mai bune foarfeci de gradina pe care le-am avut !

 2. Danuta vulpe

  Foarte usoara, taie foarte bine, recomand. Eu am gasit-o la 50 ron la un magazin de bricolaj si mi se aprea prea scump. Comanda ajuns repede in 2 zile. Sunt foarte multumita

 3. Nicolae Stoian

  Sunt impresioant nu ma asteptam ca aceste foarfeci de gradina , la acest pret sa poata taia atat de bine. Am taiat chiar si ramuri , tulpini groase . Recomand !
  foarfeci de gradina foarfeci de gradina

 4. Dinu Traian

  eu le-am laut fiindca nu este foarte mare ca dimensiuni si taie destuld e bine . E indemanatic ma poit baga usor printre ramuri si ramurele

 5. Popa Ioana

  Excelent! Foarte usor de manevrat

 6. Elena Cornichi

  Taie bine si nu trebuie sa aplici foarte multa forta iar taietura e perfecta !

 7. Tiberiu Donici

  Nu mi se par mai bune ca alte foarfeci de gradina pe care le-am avut

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.